Forlate en narsissist. Når bør du vurdere å gjøre det?

Se mine tjenester

Hvis du er i et forhold med en narsissist så har du full rett til å forlate dette forholdet. (Som du har i alle forhold)  Det er ikke påkrevet at forholdet skal være farlig eller at du føler deg brukt for at du skal bryte ut.

Forlate en narsissist. Når bør du gjøre det. Tegn på at du bør vurdere det. Hvordan komme seg etterpå.

Tegn på at du skal vurdere om du skal forlate en narsissist.

Det kan være grunn til å vurdere din situasjon hvis du opplever at du føler at du blir mer og mer isolert fra de personene du er glad i. Hvis du kjenner at du argumenterer på samme måte eller kommer til kort i argumentasjonen. En faktor kan også være at du tviler på deg selv eller virkeligheten du opplever.  Driver den andre personen og rettferdiggjør sin oppførsel på en måte du ikke er enig i. Kanskje er du lei av falske forhåpninger om forbedring?

Hvordan komme seg etterpå?

Alle personer er forskjellige og noen trenger lengre tid enn andre til å komme seg etter å ha levd med en narsissist. Hvor lang tid det tar kommer ann på faktorer som støtte fra de rundt en eller ikke, det sosiale liv man har og hvor mye man har beskyttet seg selv tidligere.

Det er dog noen ting man kan gjøre for å lettere komme seg etterpå. Det å forlate en narsissist kan være veldig tungt og det kan være mye man ikke forstår. Det kan hjelpe og søke informasjon om narsissisme, søke støtte fra andre og/eller snakke med en psykolog.

Bruddet med en narsissist kan også brukes til å komme tilbake til en selv eller finne ut av seg selv og hvem man er. Uansett kreves det en del jobbing, men det er mulig å få et bra liv etter bruddet. Livet kan faktisk få en ny start med base i lærdommen du har fått med deg ved å jobbe med deg selv.

Hva er narsissisme

Hvordan leve med en narsissist

Ekstern lenke om dette tema