Søvnproblemer

Bestill Time

Søvnproblemer

Søvnproblemer er ganske utbredt i dagen samfunn og kan utarte seg på forskjellige måter. Noen har problemer med innsovning, andre våkner flere ganger om natten mens andre våkner mye tidligere enn nødvendig om morgenen. Søvn er viktig for vår helse. Det er når vi sover vi lagrer informasjon om det vi har lært i løpet av dagen i hjernen. Vår kropp trenger også den hvile som vi oppnår mens vi sover. Hvor mye søvn vi trenger er individuelt men bør ligge et sted mellom 6-8 timer per natt. Det er vanligvis ikke noe problem om vi sover mindre en natt eller to, men hvis det vanlige er at vi sover dårlig vil det i lengden påvirke vår helse og kan også føre til irritasjon og problemer med humøret.

Søvnproblemer
Søvnproblemer kan være forårsaket av flere ting

Problemer med søvnen kan være et resultat av at vi sliter med angst, depresjon eller andre psykiske problemer. Det vil derfor være hensiktsmessig å evaluere personer med søvnproblemer om de kan ha en underliggende psykologisk lidelse.

Søvnhygiene

For alle er det viktig å ha en god søvnhygiene og faktorer for å ivareta dette er for eksempel:

  • Stå opp og helst legge seg til samme tid hver dag.
  • Unngå å sove på dagtid.
  • Fysisk aktivitet er viktig og da helst på ettermiddagen slik at man blir trøtt.
  • Sengen er til for å sove og man bør unngå å bruke den som sofa.
  • Det er viktig at det på soverommet er mørkt, at det er stille og ikke for varmt eller kaldt.
  • Inntak av koffeinholdige drikker bør unngås på kvelden.

Jeg som online psykolog kan hjelpe deg med å komme på rett spor igjen med søvnen. Måten jeg jobber på med søvnproblemer er først å undersøke om det kan være underliggende faktorer som trengs å behandles som angst eller depresjon for etterpå å behandle dette. Samtidig jobber vi for å legge til rette en riktig søvnhygiene.

Klikk her for å se hvilke timer som er ledige.

Bekreftelse på timebestilling blir sent raskt.  

For mer om søvnproblemer fra Helsenorge