Liker du og din bedre halvdel å leke og tulle i dagliglivet? Får dette dere til å gjøre ting sammen som ikke har så stor konsekvens? Nyere forskning kan tilsi at dette er viktig for at forholdet skal vare over tid (Ryjova et.al 2024).
Relasjons Forskning
Relasjonsforskning har tidligere stort sett dreiet seg på å se på hvordan man kommuniserer sine egne følelser og behov og respekterer hverandre. Viktigheten av dette er selvsagt fortsatt rett. Hvis man ikke snakker om disse tingene vil man ofte ikke klare å holde på nærheten og forholdet kan komme i fare for å bli slutt.
Forskning og lek og tull i forholdet
Studie til Ryjova et.al 2024 tok for seg hvordan lek og positivt tull i forholdet kan virke inn på forholdets kvalitet og lengde. Altså, studiet tok for seg det som kan virke som den meningsløse kommunikasjonen i forholdet. Utvalget besto av 106 voksne par som ble instruert i å bruke en opptaksenhet i sitt eget hjem de dagene de tilbrakte minst 5 timer sammen. De visste således at de ble tatt opp, men ikke når og kunne selv sette på pause når de trengte intimitet.
Resultatet viser at par som hadde varme og lekenhet også hadde mer stabilt forhold. De kjærlige gester og blikk betyr dermed mye for forholds stabilitet over tid.
Tenker du på dette i det daglige? Leker dere? Tuller dere med hverandre fortsatt eller er dere opptatt eller fokuserer dere på alvorlige ting? Dette studiet viser viktigheten av å opprettholde en leken tone i forholdet og ikke bare fokusere på alvorlige ting med større konsekvenser. De alvorlige tingene i forholdet er fortsatt viktig, men kanskje man bør gjøre lettere ting sammen også. Kjærlige blikk og berørelser er viktig og hvorfor ikke tulle litt sammen i det daglige også? Det skaper nærhet og trygghet og bedrer kvaliteten på forholdet.
Trenger dere hjelp? Bestill Time
Ref
Ryjova, Y., Gold, A. I., Timmons, A. C., Han, S. C., Chaspari, T., Pettit, C., Kim, Y., Beale, A., Kazmierski, K. F. M., & Margolin, G. (2024). A day in the life: Couples’ everyday communication and subsequent relationship outcomes. Journal of Family Psychology, 38(3), 453–465.