Mindfulness

I noen deler av verden så har de meditert i tusenvis av år. Ofte har dette vært en del av deres spirituelle liv. De siste tiårene har meditasjon også blitt mer og mer populært i den vestlige verden. Psykologene har funnet at Mindfulness er et positivt virkemiddel for å bedre den mentale helsen for sine pasienter.

Meditasjon med Mindfulness

Mindfulness er en trening av focus av oppmerksomheten for at man skal kunne finne en rolig konsentrasjon. Man pleier å si at Mindfulness består av to deler, den ene er oppmerksomhet og den andre akseptasjon.

Oppmerksomhet og akseptasjon

Under denne delen ligger det at man lærer å bli oppmerksomhet på hva som skjer her og nå. Dette gjøres ved hjelp av at man konsentrerer seg på å kjenne sin egen pust, hvordan den går ut og inn. Man blir oppmerksom på sine egne tanker og hvordan man føler seg her og nå. Delen som kalles akseptasjon består i at man akspeterer det man føler uten å dømme. Man lar det komme, man aksepterer de og lar de gå.

Psykologer og Mindfulness

Psykologer brukes ofte deler av Mindfulness når de behandler psykiske problemer som stress, depresjon og angst. Teknikken brukes også i behandling av diverse avhengigheter som rus og alkohol og spill avhengighet. Mindfullness brukes også til å hjelpe pasienter med kroniske smerter.

I og med at Mindfulness kurs er blitt så populært er det mange operatører i markedet som kan være av forskjellig kvalitet. Hvis du bestemmer deg for å gå på et kurs så anbefales det derfor å forsikre seg om at de har de nødvendige instruktør kurs. De fleste av disse er psykologer med tilleggsutdanning som Mindfulness instruktører.